Jdi na obsah Jdi na menu

Vánoční rybí polévka

28. 11. 2010

Rybí polévka

Suroviny: hlavy z kapra, vnitřnosti kapra(játra, slezina, mliči a jikry), kořenová zelenina(mrkev, petržel, celer), bobkový list, nové koření, pepř celý, 1dcl bílého vína, olej, rozinky a vlašské ořechy, hladká mouka a zakysaná smetana

Postup: očištěné halvy z kapra, kořenová zelenina + koření dáme vařit. vnitřnosti nakrájíme na kousky a osmažíme na oleji a zalijeme bílým vínem a necháme povařit. Uvařené hlavy obereme, kořenovou zeleninu ve vývaru rozmixujeme a přídáme obrané hlavy a vnitřnosti, přidáme nasekáné ořechy a rozinky, zahustíme hl.moukou a povaříme nakonec přidáme zakysanou smetanu.